Αλλες Φωτογραφίες

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑβ

Κέντρο «Ξημερώματα» Καρδίτσας, γύρω στο 1975. Μπροστά αριστερά ο τραγουδιστής Νίκος Κουκουμτζής. Δεύτερη σειρά από αριστερά: Νίκος Δεμίρης κιθάρα, άγνωστος μπουζουξής, Βαγγέλης Δήμου μπουζούκι. Πίσω: Παύλος Ρουσιαμάνης ντράμς. Φωτογραφία από το οικογενειακό αρχείο Χρίστου Αναγνωστόπουλου.

img271

«Ο Κώστας Σεβαστάκης στη Σάμο το 2005. Φωτογραφία Χρήστου Παναγόπουλου.»

 

img164

Ο Νέαρχος Γεωργιάδης (δεξιά) και ο Δημήτρης Ριζιώτης, σε αναμνηστική φωτογράφηση με τον Μάρκο, στο σπίτι του τελευταίου. Τη φωτογραφία (που είναι ένα από τα λίγα τεκμήρια των επαφών του Μάρκου με τους «φοιτητές»), τράβηξε ο Παναγιώτης Κουνάδης.

img292

Διαφημιστική κάρτα του Βασίλη και της Νίτσας Μποέμη, τη δεκατία 1960

.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

Η φωτογραφία αυτή είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο με μπουζούκι. Στο πάνω μέρος της πίσω πλευράς της γράφεται «Λόχος προκαλύψεως 817 - 01». Και παρακάτω «Εν Μακεδονία 1919». Στη συνέχεια αναγράφονται ονομαστικά οι στρατιωτικοί της φωτογραφίας. Στο νούμερο 17, ο στρατιώτης που εικονίζεται με το μπουζούκι, ονοματίζεται σαν Μάρκος Βαμβακάρης! Δεν μπορεί όμως να είναι ο γνωστός μας μουσικοσυνθέτης Μάρκος Βαμβακάρης, αφού ο τελευταίος γεννήθηκε το 1905. Στην αυτοβιογραφία του ο γνωστός Μάρκος, αναφέρει τον θείο του Μορφίνη Βαμβακάρη που έπαιζε μπουζούκι. Ο γιός του Μορφίνη (πρώτος εξάδελφος του Μάρκου), ονομάζονταν κι αυτός Μάρκος. Αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εικονίζεται ο τελευταίος. Εάν μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως θα τις παρουσιάσουμε.

Η φωτογραφία αυτή είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο με μπουζούκι. Στο πάνω μέρος της πίσω πλευράς της γράφεται «Λόχος προκαλύψεως 817 – 01». Και παρακάτω «Εν Μακεδονία 1919». Στη συνέχεια αναγράφονται ονομαστικά οι στρατιωτικοί της φωτογραφίας. Στο νούμερο 17, ο στρατιώτης που εικονίζεται με το μπουζούκι, ονοματίζεται σαν Μάρκος Βαμβακάρης! Δεν μπορεί όμως να είναι ο γνωστός μας μουσικοσυνθέτης Μάρκος Βαμβακάρης, αφού ο τελευταίος γεννήθηκε το 1905. Στην αυτοβιογραφία του ο γνωστός Μάρκος, αναφέρει τον θείο του Μορφίνη Βαμβακάρη που έπαιζε μπουζούκι. Ο γιός του Μορφίνη (πρώτος εξάδελφος του Μάρκου), ονομάζονταν κι αυτός Μάρκος. Αφήνουμε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εικονίζεται ο τελευταίος. Εάν μπορεί κάποιος να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ευχαρίστως θα τις παρουσιάσουμε.

 

"Ο ανεψιός του Μάρκου Βαμβακάρη, Αργύρης Δαλέζιος. Σύρος, καλοκαίρι 2001"

«Ο ανεψιός του Μάρκου Βαμβακάρη, Αργύρης Δαλέζιος. Σύρος, καλοκαίρι 2001»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img007

Το δίπλωμα οδήγησης του Ιωάννη Μούτσου, που εκδόθηκε στην Αίγυπτο το 1921 (Προσφορά της κόρης του Ισμήνης).

img006

Το επαγγελματικό βιβλιάριο του Ιωάννη Μούτσου, που διατηρούσε στον σύλλογο μουσικών «Αλληλοβοήθεια» (Προσφορά της κόρης του Ισμήνης).

 

TSOMIDIS

Ο Ιορδάνης Τσομίδης (μπουζούκι στο κέντρο) με το συγκρότημά του στην Καρδίτσα, περί το 1956. Κέντρο «Προπύλαια», Φωτό «Καραπαναγιώτη». Άγνωστοι οι υπόλοιποι μουσικοί.

 

 

ΒΛΑΧΑΓΓΕΛΗΣ

Ο Δημοσθένης Βλαχαγγέλης το 1995, σε εκδήλωση προς τιμήν του στα Τρίκαλα.

img005

Αίτηση του Σμυρνιού μουσικού Δημοσθένη Μιλανάκη προς τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0402

Από την παρουσίαση του βιβλίου «Θεσσαλονίκη» στην Καρδίτσα (14/1/2015). Από αριστερά: Ντίνος Οικονόμου, Νίτσα Μάγγου, Φάνης Οικονόμου, Κώστας Κουτσιαλής.